Klinisch onderzoek naar Propolis en bijengif om de symptomen van de Ziekte van Huntington uit te stellen.


Ons hoofddoel is om propolis en bijengif klinisch te onderzoeken om een supplement te ontwikkelen dat de symptomen van de ziekte van Huntington kan vertragen.
Onderzoekers hebben meer dan 300 verbindingen in propolis geïdentificeerd. De meeste van deze verbindingen zijn vormen van polyfenolen en antioxidanten die ziekten in het lichaam bestrijden. "Polyfenolen kunnen zelfs van nut zijn bij het beïnvloeden van Neurodegeneratieve aandoeningen, hart- en vaatziekten... alles wat inflammatie omvat."
Elk studieplan zal financiering nodig hebben, en met elk voltooid onderzoek komen we een stap dichter bij het vinden van een oplossing.


Eerdere onderzoeken met Propolis:

Propolis is een harsachtige stof die door honingbijen wordt geproduceerd door geheimeerde stoffen uit hun metabolisme te mengen met planten harsen, stuifmeel en bijenwas.
Dit product wordt al eeuwenlang in volksgeneeskunde toegepast en wordt tegenwoordig veel gebruikt in cosmetica, voedingsmiddelen en tincturen.
Er wordt beweerd dat propolis een breed scala aan biologische eigenschappen heeft, waaronder: 
antioxidant (Krol et al., 1990; Scheller et al., 1990),
antimicrobieel (Bankova et al., 1996; Drago et al., 2000),
ontstekingsremmend (Tanno et al., 2006),
anti-hepatotoxisch (Banskota et al., 2000),
antitumoraal (Chen et al., 2004; Valente et al., 2011)
en anti-HIV-1 (Gekker et al., 2005).
Propolis is zo krachtig en potent dat we verder onderzoek zullen doen met propolis om een oplossing te vinden voor degeneratieve ziekten zoals de Ziekte van Huntington. 
Nu in 2023 zijn we veel verder met andere studies en betere medische apparatuur. Dit vergroot de kans op een positief resultaat.
Blijf deze website volgen, we zullen alle onderzoeksresultaten bijwerken.

De Ziekte van Huntington is een erfelijke neurodegeneratieve aandoening die wordt gekenmerkt door ongecontroleerde trillingen (chorea), cognitieve achteruitgang en psychiatrische problemen.
Antisense-oligonucleotiden zijn een type behandeling voor genonderdrukking bij de Ziekte van Huntington. Verschillende hiervan worden momenteel ontwikkeld door farmaceutische bedrijven.
Hoe werken antisense-oligonucleotiden?

Onderzoekers hebben een methode geïnnoveerd om in het laboratorium gekweekte minihersenen te produceren, bekend als menselijke hersenorganoiden, zonder dierlijke cellen, wat een nauwkeuriger onderzoek en behandeling van neurodegeneratieve aandoeningen belooft.
In het laboratorium gekweekte menselijke hersen-organoiden nu zonder dierlijke componenten.

Antisense oligonucleotiden (ASO's) zijn korte, synthetische, enkelstrengs oligodeoxynucleotiden die RNA kunnen veranderen en eiwitexpressie kunnen verminderen, herstellen of aanpassen via verschillende mechanismen.
Doordat ze zich richten op de oorsprong van de pathogenese, hebben ASO-gemedieerde therapieën een grotere kans van slagen dan therapieën die zich richten op downstream routes.
Antisense oligonucleotiden: de volgende grens voor de behandeling van neurologische aandoeningen.